Protokollok, finanszírozás, túlélés: parázs vita az OEP onkológiai adatairól

Az onkológiai gyógyszerek valós életben hozott eredményeit, néhány esetben az intézményenkénti különbségeket a finanszírozási adatokon keresztül mutatta be Bidló Judit, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár szakértője a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság kongresszusán. A hangsúlyozottan nem tudományos módszerekkel feldolgozott adatok nagy felzúdulást váltottak ki a jelenlévők részéről. A fő kritika szerint az adatok nem tükrözték a betegek kiindulási állapota közötti különbségeket. Az adatokból az látszik, hogy melyik terápiával meddig éltek a betegek, viszont az rejtve marad, hogy miért – például társbetegség, mellékhatás-profil miatt – választották az adott terápiát az adott betegnek. Az OEP szakértője leszögezte: minden konzultációra nyitottak.


Ez a tartalom csak regisztrált felhasználók számára elérhető! Kérjük jelentkezzen be a tartalom megtekintéséhez, vagy regisztráljon! (Regisztráció a honlap jobb felső sarkában.)

Ez a tartalom csak regisztrál felhasználók számára elérhető! Kérjük jelentkezzen be a tartalom megtekintéséhez, vagy regisztráljon! (Regisztráció a honlap jobb felső sarkában.)

Regisztrált felhasználó belépése
   
Regisztráció
*Kötelezően kitöltendő mező