Megjelent a Rákgyógyítás Magazin 50. lapszáma

A téli kiadással 50. lapszámához érkezett a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság partnerségével negyedévente 15 ezer példányban megjelenő országos Rákgyógyítás Magazin.

„Az immunrendszerünk akkor működik jobban, ha egészében is jobban működünk” – adja ki az ukázt az immunológus professzor, aki listát is közöl, hogy a védőoltásokon túl még mi minden kell ehhez. „A rákbetegeknek sok szenvedést okozni képes áttörő fájdalmaknak csaknem fele megelőzhető lenne” – jelenti ki a fájdalomcsillapításban tapasztalt szakember, aki kitér ennek módszereire is. „Csodadiéta nincs, de az étrend sokat segíthet a rákbetegek talpra állásában” – magyarázza a mellrákból meggyógyult dietetikus, aki a mindennapokban követhető praktikákat is ad. Mindez, illetve sok más praktikus és reményt adó tartalom az ingyenesen elérhető, országos Rákgyógyítás Magazin jubileumi 50. lapszámában.

A 15 ezer példányban kiadott lap országszerte eljut az onkológiákra, a betegszervezeteken keresztül, valamint egyedileg megrendelve is megkaphatják a betegek és a hozzátartozók. Amint B. Papp László főszerkesztő az 50. lapszám megjelenése nyomán fogalmazott, a 2008-ban dr. Bodoky György onkológus professzor által alapított lap eddigi cikkei egy kötetbe gyűjtve több onkológiai könyvet és riportkötetet megtöltenének. A lap ingyenességét és a hirdetésektől mentes, szakmailag független betegtájékoztatást a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság és a kiadó Daganatos Betegek Gyógyításáért és Rehabilitációjáért Alapítvány szavatolja.

A jubileumi lapszám interjút közöl Falus András immunológus professzorral a védőoltásokról, az immunrendszer működéséről és „javíthatóságáról.” Fontos támpontokat ad az újság, mi a teendő, ha egy daganatos beteg megfertőződik a koronavírussal.

A lap foglalkozik a villámcsapásként a betegekbe belenyilalló áttörő fájdalmak csillapításának lehetőségeivel, a májrák kezelésében ma és várhatóan a jövőben alkalmazandó módszerekkel, a táplálkozásnak a mellrákra – és általában a daganatos betegségekre – való kihatásával, az alultápláltság és a túlsúly kockázataival.

Riport szól arról, hogyan tud egy háromgyermekes édesanya jó kedélyét megőrizve kilábalni a mellrákból, illetve miként lehet optimistán, mégis a realitás talaján együtt élni hosszú éveken át egy meggyógyíthatatlan májdaganattal. Az újság beszámol a Gyógyulj Velünk Egyesület Egyensúly Emlőrák Rehabilitációs Programjának eredményeiről, ír az onkológiai munkacsoportok jelentőségéről is.

A negyedévenként megjelenő újság lapszámainak jegyzéke elérhető a Rákgyógyítás.hu oldalon, továbbá a Facebook.com/rakgyogyitas címen is követhetők a betegtájékoztatást szolgáló információk.