Országos médiamozgósítás a prosztatarákos betegekért

Országszerte napirendre vették a szerkesztőségek a prosztatarák témáját, a regionális és országos médiumok számos beteget és orvost megszólaltattak: sikeresen zárult az orvosszakmai és társadalmi szervezetek által közösen jegyzett sajtópályázat.

Operator2Lezárult a Gyógyulj Velünk Egyesület, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság, a Magyar Urológiai Társaság és a MÚOSZ Egészségügyi Szakosztálya által közösen jegyzett, a Janssen-Cilag támogatásával megvalósult országos prosztatarák sajtópályázat: 2015. október 12. éjfélig kellett megjelenni vagy adásba kerülni a prosztatarákról szóló cikkeknek, rádió és televízió riportoknak, s ez volt a pályázási határidő is.

– 25 szerkesztőségi pályázat érkezett, ennyi cikk, interjú vagy riport készült a prosztatarákról. Rádiók, televíziók, nyomtatott és online lapok, országos és regionális médiumok munkatársai egyaránt napirendre vették a prosztatarák témáját, ezzel segítve egyrészt az ismeretterjesztést, másrészt a betegek megismerését, a tabuk ledöntését, s a reményadást az érintettek számára – fogalmaz B. Papp László programmenedszer, a sajtópályázatot médiapartnerként segítő Rákgyógyítás.hu nonprofit betegtájékoztató portál főszerkesztője. Hozzáteszi: mind a médiumok típusát, mind a területi elosztást tekintve kiegyensúlyozott a mezőny.

A pályázatokat a zsűri tagjai megkapták, egyénileg értékelik, majd a jelölések nyomán  alakul ki a végeredmény. Eredményhirdetés és díjkiosztó a Magyar Urológus Társaság XX. Kongresszusának sajtótájékoztatóján, 2015. november 4-én lesz Budapesten.