Itt van Amerika! Megkezdődött az MKOT Update’24

Megkezdődött a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság Update’24 Szimpóziuma Mátraházán, ahol az ország minden részéből érkezett onkológusok és a társszakmák képviselői – több százan – közösen tekintik át az Amerikai Klinikai Onkológiai Társaság napokban zajlott éves kongresszusának legfontosabb tanulságait.

Hideghéty Katalin

„Mind a gyakori, mind a ritkább daganatos indikációkban hangzottak el olyan beszámolók az idei ASCO kongresszuson, amelyek világszerte, így idehaza is változtathatnak a kezelési gyakorlaton. Hálásak vagyunk a kollégáknak a töretlen érdeklődésért, stabil támogató partnereinknek a rendezvény megvalósításáért, mert ezáltal az amerikai kongresszus után alig két héttel továbbadhatjuk az új kutatási eredményeket a hazai munkatársak nagyon széles körének” – fogalmazott prof. dr. Hideghéty Katalin, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság elnöke a kétnapos MKOT Update’24 mátraházi megnyitóján.

Kiemelte: az idei ASCO fő témája volt a mesterséges intelligencia integrálása a rákkezelésbe, napirendre kerültek a klinikai vizsgálatok legújabb eredményei, fókuszban voltak egyes új prediktív markerek, valamint foglalkoztak azokkal a szigergista hatásokkal is, amelyek révén az egyes kezelési modalitások megfelelő ütemezés mellett egymás hatásait felerősíthetik. Az MKOT Update’24 Szimpóziumon indikációról-indikációra elemeznek végig számos fontos, illetve érdekes eredményt.

A kétnapos konferencián elhangzó referátumokat az előadók a Klinikai Onkológia folyóirat őszi lapszámában írásban is összefoglalják.