Kutatási ösztöndíjakat hirdet(ne) az MKOT

Az MKOT 2016. novemberi kongresszusán ismét kutatási ösztöndíjakat tervez adományozni az orvostársaság: a vállalatok felajánlásai nyomán 500-500 ezer forinttal támogatnák a klinikai onkológiai kutatást felvállaló szakorvosokat.

Az MKOT 2016. március 31-ig várja a hazai kutatások támogatása iránt elkötelezett gyógyszeripari vállalatok jelentkezését, a pályázatokat ezek fényében írja ki az orvostársaság áprilisban. A kutatási ösztöndíjak minden esetben az adott cég nevét is viselik, így az MKOT mind a pályázati felhívásaiban, mind az eredmények ismertetésekor promotálja a kezdeményezést felvállaló vállalatot, akinek a képviselője az MKOT kongresszusi fogadásán át is adhatja a díjat. A vállalatok az ösztöndíjról az MKOT titkárságával egyeztethetnek.

A tervezett kutatási pályázat témája a daganatos betegek gyógyszeres kezelésével foglalkozó klinikai kutatási munka lesz. Egyéves kutatási tervet kell beadni, amelynek tartalmaznia kell a kutatás célkitűzését, a kutatás felépítését, várható eredményeit. A pályázatokat az MKOT Tudományos Bizottsága (független bíráló bizottság) bírálja el.

A legutóbbi, 2014-es kutatási pályázatok díjazottjairól itt olvashat, ők a mostani, 2016-os kongresszuson referátum keretében kell, hogy beszámoljanak munkájukról. Az idei nyerteseknek a 2018-as kongresszuson lesz ilyen kötelezettségük.