Ez mind az onkológusokra vár 2016-ban!

Továbbképző szimpózium, kongresszus, nemzetközi tanfolyam, tudományos folyóirat és betegedukáció is hangsúlyosan szerepel a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság (MKOT) 2016-os tervei között – tájékoztatott az év várható orvostársasági eseményeiről Bodoky György, az MKOT tiszteletbeli elnöke.

Prof. Dr. Bodoky György

Prof. Dr. Bodoky György

Amint Bodoky György összefoglalta, két szimpóziumot szervezett az MKOT 2015-ben: az amerikai ASCO utáni mátraházi Update’15 továbbképző rendezvény mellett ősszel a szupportív kezeléseket állították fókuszba. Tavaly számottevően növekedett az MKOT.hu oldal látogatóinak és hírlevél megrendelőinek száma, emellett stabilan működik az eredetileg tervezettnél számottevően nagyobb példányszámban megjelenő Klinikai Onkológia folyóirat, s minden korábbi év forgalmi adatát túlszárnyalta az MKOT partnerségével működő Rákgyógyítás.hu betegedukációs portál is.

2016-ban két kiemelt rendezvénynek lesz a szervezője az MKOT: az ASCO után Update’16 Szimpózium júniusban, majd IX. Kongresszus novemberben. Emellett Budapesten az MKOT lesz a házigazdája a kelet-európai és a Balkán régió szakemberei számára, az European School of Oncology (ESO) által meghirdetett, gasztrointesztinális daganatok kezeléséről szóló továbbképző tanácskozásnak 2016. szeptember 15-16-án. (Bővebb információ: www.eso.net)

2016. június 17-18-án Mátraházán rendezik meg a hagyományos, a szakorvosok körében igen népszerű Update’16 Szimpóziumot, amelyen az ezt megelőzően az amerikai ASCO kongresszuson elhangzó legfontosabb előadásokat, bejelentéseket foglalják össze a felkért előadók a hazai szakemberek számára. A szimpóziumra nem közvetlenül az MKOT-nál, hanem az orvostársaság partnercégeinél lehet delegálást kérni. Ebben az évben két nagy hotel teljes kapacitását lefoglalta az MKOT a rendezvény számára, ám érdemes minél hamarabb jeleznie a cégeknek a delegáltjaik létszámát, mert a később jelentkezőknek távolabbi szálláshelyet tudnak majd biztosítani. (Részletek és előzetes program az itt letölthető PDF mellékletben.) A korábbi évek gyakorlatától eltérően a gördülékeny információáramlás és a rugalmas szervezés érdekében a delegált résztvevőkkel a rendezvény lebonyolításával megbízott CongressLine Kft. közvetlenül tartja majd a kapcsolatot. (A regisztrációs lap innen letölthető, a visszaküldési cím az űrlapon szerepel.)

Bodoky György hangsúlyozta: a magas szintű tudományos program mellett egyedi atmoszférát kínál az MKOT IX. Kongresszusa is, amelynek 2016. november 17-19. között a Groupama Aréna ad otthont. A szakmai programban plenáris előadások, szekcióprogramok mellett a cégek által szervezett szimpóziumok, háziorvosi és szakdolgozói továbbképzés is szerepel. A kongresszushoz kapcsolódva november 16-án országos betegtalálkozót is szerveznek, felkért előadók a rákbetegeket és érintett családtagokat érintő témákról referálnak.

Bodoky György elmondta: a Groupama Aréna grandiózus terei nagyszerű lehetőséget kínálnak a kiállítóknak, a résztvevők számára pedig az impozáns helyszín, a jó megközelíthetőség, a stadion saját parkolója is kényelmessé teszi a résztvételt. A kongresszus tudományos szervezője az  MKOT titkársága (klinikaionkologia@gmail.com), míg a rendezvényszervezési és kiállítási kérdésekben Révhegyi Zoltán, a CongressLine Kft. ügyvezetője kereshető a revhegyi@congressline.hu vagy a (061) 429-0146 elérhetőségeken.