Vastagbélrák: ESMO irányelv az MKOT kiadásában

A Klinikai Onkológia folyóirat különszámaként megjelent az ESMO útmutatója a klinikai gyakorlat számára az áttétes colorectalis rák diagnózisáról, kezeléséről és a betegkövetésről. A kiadvány teljes terjedelmében letölthető PDF formátumban szakmai felhasználóink számára.

Amint a kiadvány előszavában olvasható, hat esztendővel ezelőtt a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság elkötelezte magát, hogy minél több szerv európai onkológiai kezelési irányelvét magyar nyelven is hozzáférhetővé tegye a Klinikai Onkológia szakfolyóirat hasábjain, illetve az újság online változatában is. Így jelent meg a vastagbélrák, a prosztatarák, a gyomorrák, a májrák, továbbá a nyelőcsőrák, a biohasonló készítmények, a relabáló epithelialis petefészek-karcinóma, az áttétes nem kissejtes tüdőrák, a daganatos cachexia, továbbá a húgyhólyagrák európai irányelve. A kezdeményezést 2023-ban is folytatja az MKOT, elsőként az áttétes colorectalis rák diagnózisáról, kezeléséről és betegkövetéséről elérthető európai irányelv széles körű hozzáférhetővé tételével.

„Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy a mindennapi kezelésben a finanszírozási protokoll tekinthető csak hivatalos
útmutatásnak, amely kijelöli a hazánkban közfinanszírozásban alkalmazható kezelések lehetőségeit. Azonban bízunk benne,
hogy az európai irányelvek részletes, magyar nyelven való megismerése segíteni fogja az onkológiai centrumok munkáját a
jövőben.”

Az irányelv nyomtatott példányait az MKOT tagjai és a Klinikai Onkológia előfizetői szerte az országban kézhez kapták már, szakmai regisztrációval pedig immár a Klinikaionkologia.hu oldalunkról is letölthető PDF formátumban a kiadvány.

KATTINTSON IDE A KIADVÁNY LETÖLTÉSÉÉRT