Update’21: Elnöki köszöntő

Pajkos Gábor MKOT elnök és Bodoky György, az Update’21 Szimpózium elnökének köszöntője.

KEDVES KOLLÉGANŐ, KOLLÉGA!

Szeretettel köszöntjük, ezúttal Zalakaroson, a hagyományos nyár eleji rendezvényünkön, ahol az elmúlt időszak legfontosabb onkológiai újdonságait ismertetjük. Az ASCO – az Amerikai Klinikai Onkológiai Társaság – június eleji kongresszusa évek óta a világ meghatározó szakmai fóruma, melyet ebben az évben is – a tavalyihoz hasonlóan – online formában rendeztek meg.

A Magyar Klinikai Onkológiai Társaság által felkért szakemberek az Update’21 szimpózium keretében a legújabb nemzetközi eredményeket kívánják megosztani a magyar onkológustársadalom érdeklődő tagjaival. Bár az áttekintő előadások az ASCO újdonságairól számolnak be, az előadók személyes véleményét, szakmai reflexióit is tartalmazzák. A frissen publikált eredmények birtokában változhat a szemléletünk és gyakorlatunk a daganatok szűrése, kezelése, korai és késői szövődményeinek ellátásában, és ezzel daganatos betegeinknek hosszabb és jobb minőségű életet adhatunk.

Az év elején még nem tudtuk, hogy lehet-e tartani személyes jelenléttel rendezvényt, illetve milyen korlátozásokra számíthatunk, ezért biztosítottuk az online részvétel lehetőségét is. Szerencsére a járványhelyzet alakulása a védettségi kártyával rendelkezőknek a megszokott formában, személyes részvétellel teszi lehetővé az eszmecserét. Ennek ellenére az előadásokat rögzítjük és azokat még az elhangzás napján felvétel formájában is közzétesszük a regisztráltak számára.

Bízunk benne, hogy az új helyszínen megrendezett konferencia, ahol több mint egy év után végre újra találkozhatunk, jó hangulatú vitákat és szakmai beszélgetéseket eredményez, hisz az elmúlt évben megtapasztaltuk az együttlét pótolhatatlanságát.

Külön köszönettel tartozunk partnereinknek, akik a legreménytelenebb időszakban is bíztak az esemény fontosságában, ezért ez alkalommal a szokásostól eltérően kiállítási lehetőséget is biztosítottunk nekik, ahol az előadások szüneteiben tovább folyhat a szakmai párbeszéd.

Az MKOT vezetősége nevében kívánunk tartalmas és kellemes időtöltést.

Pajkos Gábor,
az MKOT elnöke

Bodoky György,
az Update’21 Szimpózium elnöke

SZAKMAI PROGRAM