Újságírói pályázat az emlőrákról szóló hiteles tájékoztatásért

Az Egészség Hídja Összefogás az Egészségért, a Mellrák Ellen Egyesület idén újra újságírói pályázatot hirdet Körtvélyes Éva újságíró, a hazai mellrákellenes civil fellépés egyik legmarkánsabb képviselőjének emlékére.

A pályázatokat elbíráló kuratórium a díjat annak a magyar újságírónak ítéli oda, aki a 2019. szeptember 1. – 2020. szeptember 1. közötti időszakban a mellrák témájában a szűrésről, a diagnosztizálásról, a terápiákról, a betegségről, illetve annak bármely vonatkozásáról olyan, a szakma által elfogadott tudományos tényeknek is megfelelő cikket-cikkeket publikál(t) vagy rádiós, televíziós anyagot készít(ett), amelyek társadalmi hatásuk és hasznosságuk következtében nagymértékben hozzájárulnak a témáról való korrekt és korszerű ismeretanyag széles körű terjesztéséhez. Szolgálják egyúttal a kérdéskör kapcsán meglévő társadalmi szintű félelem csökkentését, a gyógyításba vetett bizakodás erejét, segítik az egyén döntési képességét nehéz, de nem megoldhatatlan problémájának feldolgozásában és megértésében.

A díj összege: 200.000 Ft
A pályázatok benyújtási határideje: 2020. szeptember 5. éjfél
Pályázni a nyomtatott vagy elektronikus sajtóban, rádióban, televízióban megjelent anyaggal lehet, pályázónként egy darab beküldött anyaggal.

Pályázat beküldhető a szerző által, illetve más/harmadik személy által is.
Részletes tudnivalók a kiíró szervezet honlapján.