Újra képernyőn a rákkezelő álprofesszor

Ismét saját műsora van annak az önmagát rákkutató professzornak tituláló férfinak, akit tevékenységéért már felfüggesztett börtönbüntetésre is ítélt a bíróság.

Gyógyultak klubja néven fut a műsor, amelyben ismét képernyőn van az állatorvos végzettségű férfi, aki önmagát régóta rákkutató professzorként szerepelteti – vette észre az Index. Amint arról az MKOT.hu portálon is beszámoltunk, legutóbb nem jogerősen egy év, végrehajtásában két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte kuruzslás miatt a Mosonmagyaróvári Járásbíróság a férfit, aki 2010 és 2015 között daganatos betegeket tévesztett meg. A vádirat szerint a férfi egy otthonában kialakított irodában és a fővárosban hetente két-két alkalommal fogadott különböző stádiumú daganatos betegeket. Őket életmód-, étkezési és folyadékbeviteli tanácsokkal látta el, és egy termék fogyasztását, valamint nagyon magas dózisú C-vitamin intravénás beadását javasolta. A férfi eddigi tevékenységét a Válasz című hetilap újságírója is összefoglalta.

A bírósági eljárások, a vállalkozások ellen korábban a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által kiszabott szankciók persze nem akadályozzák meg azt, hogy műsorvezetőként továbbra is egészségügyi tanácsokat adjon valaki és tovább terjessze összeesküvés elméleteit.