Megújult az MKOT portál

Új honlapot indított az MKOT, amely a korábbinál jóval szélesebb körű tartalommal szolgálja a felhasználókat.

B. Papp LászlóAmint azt B. Papp László webszerkesztő, egészségügyi szakújságíró összefoglalta, az MKOT új honlapja egyrészt modern, látványos, a korábbinál sokkal inkább felhasználóbarát formában archiválja az orvostársaság elmúlt több mint másfél évtizedes működésének mérföldköveit, másrészt a jövőbe való befektetésként szolgálja új szolgáltatásokkal az onkológusokat, a társszakmák képviselőit, a vállalati partnereket.

Az oldalon az aktuális társasági hírek és közlemények mellett szemlézzük a fontosabb vagy érdekesebb hazai szakmai információkat, a videoszekcióba mind több multimédiás tartalmat is közzéteszünk. Egyelőre az elején tart, de folyamatosan töltjük a rendezvénynaptárt, s nemcsak a konferenciák, továbbképzések időpontjait jelezzük, hanem a jelentkezési határidők, absztrakt-leadási dátumok is szerepelni fognak a dátumok között. A honlap számos háttérszolgáltatással segíti majd a MKOT szimpóziumainak, rendezvényeinek lebonyolítását, tudósítások, képgalériák, videós beszámolók közzétételét.

A portál ad otthont továbbra is az MKOT úttörő kezdeményezésének, amely nyomán összegyűjtjük, s mindenki, tehát a laikus betegek (illetve a leírtakat számukra elmagyarázni képes kezelőorvosaik) számára is közzétesszük, hogy melyik intézményben milyen onkológiai klinikai gyógyszervizsgálatok zajlanak. Folyamatosan fogadjuk a lista bővítését vagy egy-egy már nyilatkozott intézmény adatainak frissítését szolgáló információkat. Az adatbázis jelenleg betegségtípusonként tartalmazza a vizsgálatokat, a jövőben más típusú kategóriákat is bevezetünk.

Ugyancsak a egyedülálló szolgáltatása az új weboldalnak a Klinikai Onkológia folyóirat online elérése. A MKOT hivatalos lapjának szerzői listája, tartalomjegyzéke és absztraktjai mellett a komplett folyóirat is elérhető az oldalról virtuálisan lapozható formában.

Használják az oldalt, s ha valamit használhatóbbá tehetnénk, tartalmi és technikai javaslatukat is kérjük osszák meg velünk az mkotweb@gmail.com címen!