Új onkológiai klinika Debrecenben

MTIDebrecenben átadták a helyi egyetem orvos- és egészségtudományi centrumához tartozó onkológiai tanszék új épületét. Szántó János, a tanszéket vezető egyetemi tanár az MTI érdeklődésére arról számolt be, hogy a mintegy 176 millió forintos beruházás eredményeként megfelelő szakmai körülmények közé került az onkológiai klinika.

A nyolcszáz négyzetméteres épületben húsz kórtermi ágy mellett három ambuláns rendelő segíti a gyógyítást. A professzor, aki a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság elnöke is, elmondta, hogy Magyarországon évente negyvenhatezer új daganatos megbetegedést regisztrálnak; a betegek egyharmada sebészeti kezelésre, egyharmada gyógyszeres, egyharmada pedig sugárterápiás beavatkozásra szorul.

A debreceni onkológiai tanszéken eddig évente hatszáz-hétszáz beteget kezeltek. A pénteken átadott beruházás eredményeként ezentúl évente több mint kétezer beteg ellátására alkalmas a debreceni onkológiai tanszék, amely a jövőben egyfajta kelet-magyarországi onkológiai centrumként is működik – közölte a klinika vezetője.

Forrás: MTI