Új MRI javítja a daganatos betegek ellátását Debrecenben

Üzembe helyezték a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának új MR-készülékét. A berendezés használatával az eddiginél több beteg diagnosztikai vizsgálatát végezhetik el, így a jövőben várhatóan a várakozási idők is tovább csökkennek az intézményben.

Fotó: Debreceni Egyetem

– A képalkotó diagnosztikai szakterület fejlődését és a betegek intézményünkbe vetett bizalmát bizonyítja, hogy 2022-ben a klinika két campusán mintegy ötvenezer CT- és tizenhatezer MR-felvétel készült. Az új berendezés beszerzése lehetővé teszi, hogy még több beteget lássunk el a jövőben. Reményeink szerint ennek következtében a várakozási idők is tovább csökkennek – idézte a Debreceni Egyetem beszámolója Szabó Zoltánt, a Klinikai Központ elnökét.

Az új 1,5 tesla térerejű egésztest MR-berendezés egy kardiológiai-onkológiai pályázat segítségével szerezték be. A készülék elsősorban a daganatos betegek MR-diagnosztikáját szolgálja. Az új berendezést a klinika MR épületében helyezték el. Az új MR-készüléket mintegy fél milliárd forintból, nagyrészt európai uniós pályázati támogatásból és a Klinikai Központ saját forrásából szerezték be.