Új elnöke van az AIPM-nek

Oliver Rozboril személyében új elnök képviseli az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületét. A Boehringer Ingelheim gyógyszeripari vállalat több éves külföldi vezetői tapasztalattal rendelkező magyarországi vezetőjének megválasztására azt követően került sor, hogy lejárt Kókai-Nagy Ákos (Biogen) elnöki mandátuma.

Oliver Rozboril

Oliver Rozboril

A 26 vállalatot tömörítő Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) Oliver Rozborilt választotta meg új elnökének, aki május óta az elnökség tagjaként vesz részt a szervezet munkájában. A több mint 18 év gyógyszeripari tapasztalattal rendelkező, szlovák szakember az egészségügyi kormányzat és az orvostársadalom kiszámítható, hiteles partnereként szeretné tovább építeni az innovatív gyógyszeripar hírnevét.

A leköszönő elnök, a 2020-ban az AIPM élére megválasztott Kókai-Nagy Ákos elmondta, kinevezésekor egyik fontos célja volt, hogy a magyar betegek érdekében a hazai egészségügy többi szereplőjével – így a betegszervezetekkel, az egészségügyi szakemberekkel, az iparági szervezetekkel és az egészségügyi kormányzattal egyaránt – még gördülékenyebb és konstruktívabb együttműködés alakuljon ki.

Oliver Rozboril a pozsonyi Comenius Egyetemen szerezte meg mesterdiplomáját stratégiai menedzsment szakon, karrierje során pedig több gyógyszercégnél látott el kereskedelmi feladatokat Közép- és Kelet-Európában, a CIS (Független Államok Közössége) régióban és Németországban egyaránt. A magyarországi Boehringer Ingelheim élére történő kinevezését megelőzően többek között Ukrajnában állomásozott, míg előtte Ausztriában a vállalat bécsi regionális központjában nemzetközi üzletfejlesztési vezetői feladatokat látott el.