VII. Szegedi Emlőrák Szimpózium orvosoknak, ápolóknak, betegeknek

Szakorvosoknak, szakdolgozóknak és az érintett betegeknek is tartalmas továbbképzést helyeznek kilátásba 2017. szeptember 15-17. között a VII. Szegedi Emlőrák Szimpózium szakmai szervezői.

Szeged_dom_k„Számunkra az őszi szegedi hangulathoz szinte már hozzátartozik a Szegedi Emlőrák Szimpózium – ebben az évben sem lesz ez másképpen. A hagyományokat folytatva, az első napon workshop-pal kezdjük a szakmai programot: ezúttal a kongresszus helyszínén a szegedi emlő team mutat be válogatott eseteket. Délután lakossági fórumot szervezünk: két merőben különböző, a laikusokat foglalkoztató téma kerül terítékre, a legújabb immunterápia és az alternatív szerek misztikus világa.

A második napon az érintett szakmák legújabb vívmányairól hallhatunk továbbképző referátumokat. Utána kerekasztal megbeszélések keretében olyan témák kerülnek napirendre, mint a profilaktikus masztektómia, a precíz orvoslás („precision medicine”), az orvos-beteg kommunikáció. A kongresszus utolsó napján alkalom lesz a szokásos tudományos ülés keretében benyújtott előadások meghallgatására is. Végül, de nem utolsósorban új programként tervezzük szakdolgozó szekció megrendezését is. Ennek keretében valamennyi szakma képviselőit szeretettel invitáljuk továbbképző előadás, vagy tapasztalataikat, törekvéseiket összefoglaló előadás, poszter benyújtására. Az orvos és szakdolgozó fórumok akkreditációja egyaránt folyamatban van.

Reményeink szerint a VII. Szegedi Emlőrák Szimpózumot is színesíti majd gyógyszergyári szimpózium és szakmai kiállítás is” – áll Kahán Zsuzsanna, a szegedi onkoterápiás klinika vezetője, a szervező bizottság elnöke előzetes köszöntőjében.

Szervezők és előzetes program PDF formátumban innen letölthető: VII. Szegedi Emlőrák Szimpózium – 2017.

A konferencia honlapja itt érhető el