Rákgyógyítás: az elhízás rontja, a mozgás javítja az esélyeket

Az elhízás hatása a daganatellenes kezelésekre, valamint a daganatos betegek fizikai aktivitásának életminőséget és életkilátásokat javítani képes hatásai is napirendre kerülnek a Rákgyógyítás Magazin nyári kiadásában.

Rakgyogyitas_2017nyar_cimoldal_kAz országos betegtájékoztató újság összefoglalja a Magyar Pszichoonkológiai Társaság (MPOT) legutóbbi konferenciájának legfontosabb üzeneteit, s nagy interjút közöl Bányai Éva pszichológus professzorral, aki miután meggyógyult az áttétes emlőrákból, életét a daganatos betegek segítésére, valamint a rák mint módosult tudatállapot kutatására tette fel. A lap riportjából kiderül, hogyan segíthet egy fotográfusnak a gyógyulásban, ha fényképezőgépével dokumentálja küzdelmét.

A magazin beszámol a Gyógyulj Velünk Egyesület tapasztalatgyűjtő kezdeményezéséről és annak első eredményeiről, s összefoglalót ad a húgyhólyagrákról szóló országos kampány legfontosabb állomásairól is. A daganatos betegeket érintő fontos történések mellett ismét több cikk segíti a tudományos ismeretterjesztést is, hogy a betegek és családtagjaik minél inkább eligazodhassanak az egészségügy útvesztőiben.

A Daganatos Betegek Gyógyításáért és Rehabilitációjáért Alapítvány által kiadott ingyenes – a független betegtájékoztatás jegyében egyetlen hirdetést sem közlő – Rákgyógyítás Magazin országszerte eljut az onkológiai centrumokba és a betegszervezetekhez. Bérmentesített, postakész válaszboríték küldésével a lap a szerkesztőség 6726 Szeged, Izabella u. 8. címén ingyenesen meg is rendelhető. A lap kiadója prof. dr. Bodoky György onkológus főorvos, főszerkesztője B. Papp László egészségügyi szakújságíró, tudományos partnere a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság (www.mkot.hu). A negyedévenként megjelenő újság korábbi lapszámainak tartalomjegyzéke elérhető a Rákgyógyítás.hu nonprofit betegtájékoztató oldalon is, továbbá a Facebook.com/rakgyogyitas címen is elérhető a betegtájékoztató misszió.