Jan B. Vermorken (2004.)

Jan B. Vermorken az MKOT tiszteletbeli tagja, 2009-ben történt nyugdíjba vonulásáig a belgiumi University Hospital Antwerp tanszékvezető professzoraként tevékenykedett.

Prof. Dr. Jan B. VermorkenJan B. Vermorken szakmai életrajza:

Fő érdeklődési területe a nőgyógyászati onkológia, alamint a fej-nyak daganatos betegségei. Fő kutatási területét képezik az új gyógyszerekkel kapcsolatos korai klinikai és farmakológiai kutatások.

Vermorken professzor 1970-ben Amszterdamban fejezte be tanulmányait. Belgyógyászati szakvizsgájáig az amszterdami Vrije Egyetemen dolgozott. A belgyógyász szakképesítés megszerzése óta dolgozik az onkológia területén. 1992-ben hivatalosan is klinikai onkológusként lett bejegyezve Hollandiában. PhD értekezését, melyet a ciszplatinnal folytatott klinikai farmakológiai kutatásokból írta, 1986-ban védte meg. 1997-tol Edegemben, Belgiumban él, ahol az Antwerpeni Egyetem Onkológiai Professzora.

Fő érdeklődési területe a nőgyógyászati onkológia valamint a fej-nyak daganatos betegségei. Fő kutatási területét képezik az új gyógyszerekkel kapcsolatos korai klinikai és farmakológiai kutatások.

Jelentős idejét fordítja tanításra, szakmai továbbképzésre. 1991 óta az ESMO Oktatási Bizottságának tagja. Vermorken professzor számos csoport és bizottság állandó tagja, számos nemzetközi gyógyszer kipróbálási vizsgálat vezetője. 1996 óta az ESMO végrehajtó bizottságának tagja és az ESMOEgyetem prominens személyisége. A Nőgyógyászati Rák Közvetítő Csoport alapító tagja, 1997 és 2002 között. 1989 és 1997 között a Holland Rák Társaság elnöke és a Belga Rákkutatási Társaság elnöki tisztjének várományosa. Prof Vermorken számos tudományos társaság tagja, hat nemzetközi folyóirat szerkesztőbizottsági tagja, 13 szakfolyóirat lektora, több mint 300 nemzetközi közlemény szerzoje vagy társszerzője.