Post ASCO 2012 – Onkológiai szimpózium Mátraházán

Idén Mátraháza ad otthont az immár hagyományos hazai Post ASCO szimpóziumnak. A Magyar Klinikai Onkológiai Társaság által szervezett, június 15-16-i rendezvényen az amerikai klinikai onkológiai társaság éves konferenciáján elhangzottakat tekinti át a hazai onkológus közösség.

Az Amerikai Klinikai Onkológiai Társaság (ASCO) éves kongresszusa meghatározó eseménye az onkológiának. A terápiás lehetőségek gyors fejlődése megköveteli a naprakész felkészültséget a rutin onkológiai ellátást végzők számára.

Hagyományainkhoz híven a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság (MKOT) az ASCO kongresszuson elhangzottakat egy „Post ASCO Symposium” keretében tekinti át. A rendezvény elsődleges célja a klinikai ellátásban legfontosabb újdonságok részletes bemutatása, és ezzel a résztvevők számára a korszerű betegellátás megkönnyítése – számolt be a kezdeményezésről prof. dr. Bodoky György az MKOT elnöke.

A Post ASCO Symposium iránt évek óta töretlen érdeklődés mutatkozik, köszönhetően a széles spektrumú programnak és tartalmas mondanivalónak. Őszintén reméljük, hogy a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság rendezvénye a korábbi évekhez hasonló sikerű lesz.

A Post ASCO köszöntője és előzetes programterve itt található.