Országos sajtóvisszhangot kapott az MKOT szakmai munkája

Hírügynökségek, hírportálok, egészségügyi tájékoztató oldalak, orvosi szakportálok és rádiók egyaránt beszámoltak a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság szakmai munkájáról, amely során országos szinten összegyűjtötte az onkológusok kemoterápiás protokollok frissítésére vonatkozó javaslatait.

Amint portálunkon is megírtuk, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság (MKOT) és a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) vezető szakemberei 2018. novemberben az orvostársaság jubileumi kongresszusán állapodtak meg arról, hogy a szakmai szervezet összegyűjti az onkológusok javaslatait arról, milyen kemoterápiás protokollokkal bővítenék a hazai lehetőségeket. Az MKOT országosan közzétett felhívása nyomán számos fővárosi és vidéki kórházból és egyetemi klinikáról érkeztek javaslatok, ezeket az orvostársaság – amint arról a szakmai szervezet sajtóközleményben hírt adott – egy javaslatcsomagban beterjesztette a NEAK számára.

Az MKOT szakmai munkájáról, ennek nyomán a kemoterápiás protokollok folyamatban lévő frissítéséről számos médium beszámolt. Az alábbi listából a sajtóbeszámolók a linkekre kattintva az eredeti oldalon nyílnak meg:

Sajtókapcsolat, interjúszervezés:
B. Papp László sajtószóvivő
sajto@mkot.hu, +3630 261-8789