Önnek eszébe jut a helyi betegszervezet?

Ne maradjanak magukra a rákbetegek! Egy fenyegető betegség diagnózisát közölve fontos, hogy az orvosoknak és az ápolóknak is eszébe jusson: a betegnek és a családtagoknak is sokat segíthet, ha rögtön felveszik a kapcsolatot a helyi betegklubbal, ahol országszerte nagyon sok tapasztalat gyűlt már össze ahhoz, hogy segítséget nyújthassanak.

Furcsa Józsefné

– Egy rákbetegség félelmetes diagnózisát megkapva sok családban a kétségbeesés uralkodik el, s ezt tetézheti az is, hogy az egészségügy diagnosztikai és terápiás útvesztőiben sok beteg érzi elveszettnek magát – szögezi le Furcsa Józsefné, a “Rák Ellen, Együtt, Egymásért” Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesület elnöke. Amint a civil szervezet közleményében fogalmaz, a tudatos betegek nagyobb arányban fordulnak a szervezetekhez, mert tudják, hogy a betegklubok az orvosi és civil kapcsolataik, valamint a betegséget megélt sorstársak révén sok területen tudnak segítséget, útmutatást nyújtani, sőt nemcsak információkat adnak, hanem támaszt is nyújtanak a megpróbáltatásokban.

– Arra kérjük az orvosokat és az ápolókat szerte az országban, hogy a betegekkel való konzultációk során ne feledkezzenek meg a civil szervezetekről. A betegklubokban összegyűlt tapasztalat átadása nemcsak az érintett betegek életét könnyítheti meg, hanem az orvos-beteg kapcsolat is gördülékenyebb, hatékonyabb, ha felkészült páciensek érkeznek a rendelésre – szögezi le Furcsa Józsefné.