Napirenden a legkorszerűbb onkológiai kezelések

Az idei amerikai ASCO világkongresszuson számos olyan bejelentés hangzott el, amelynek befolyása van a mindennapi klinikai gyakorlatra, ezért fontos, hogy a hazai szakemberek is országszerte tisztában legyenek ezekkel – fogalmazott Pajkos Gábor, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság (MKOT) elnöke a világ legújabb onkológiai eredményeiről beszámoló Update’17 Szimpózium megnyitóján Balatonfüreden.

Pajkos Gábor

Pajkos Gábor

Az orvostársaság elnöke hangsúlyozta: több kiemelten várt klinikai kutatás lezárult az elmúlt időszakban, amelyek tanulságait át lehet ültetni a klinikai gyakorlatba. Ezek pontosíthatják a terápiák alkalmazási ajánlásait, illetve a betegkiválasztást, hogy minél nagyobb válaszadási arányt lehessen elérni az egyes gyógyszeres kezelésekkel.

Az évről-évre az Amerikai Klinikai Onkológiai Társaság (ASCO) éves világkongresszusa utánra időzített szimpóziumon az ASCO kongresszuson résztvevő hazai szakorvosok készülnek fel, hogy átfogó előadásokban számoljanak be a hazai orvosoknak a tengerentúlon elhangzott eredményekről.

A napirenden kiemelten szerepelnek az emlődaganatok, az idegrendszeri daganatok, a melanoma, a tüdődaganatok, a vastagbéldaganatok, az emésztőszervi tumorok, a fejnyaki daganatok, a nőgyógyászati tumorok és az uroonkológiai daganatok is. Szintén fókuszba kerülnek a terápiákat támogató szupportív kezelések és a tumorbiológia aktuális kérdései.

Bodoky György, a szimpózium elnöke elmondta: az MKOT Update szimpóziumai mindig népszerűek a szakorvosok körében, ám az idei érdeklődés az előzetes várakozásokat is felülszárnyalta, mivel több mint háromszázan regisztráltak a balatonfüredi szimpóziumra.

A programfüzet PDF formátumban itt elérhető.

Fotógaléria: teltházas MKOT Update’17 szimpózium Balatonfüreden

Tömegkép1k