Molekuláris diagnosztikáról daganatos betegeknek

Előadással egybekötött egyesületi napon mutatta be a Gyógyulj Velünk Egyesület, a szerzőként dr. Ruzsa Ágnes, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság elnöke által jegyzett kiadványt a molekuláris diagnosztikáról és célzott kezelésekről.

GYVE_molekulás_cimoldal_kA kiadvány alcíme: „Áttekintés betegtársainknak a daganatok molekuláris patológiai vizsgálatának jelentőségéről, s a terápiák személyre szabásáról.” A füzet egy sorozat második darabjaként látott napvilágot, az első kiadvány a kemoterápiák működési mechanizmusát magyarázta el és osztott meg a mindennapokban is alkalmazható ismereteket a betegekkel. A molekuláris patológiáról a legfontosabb tudnivalókat dr. Ruzsa Ágnes, az MKOT elnöke foglalta össze, a füzet szerkesztője B. Papp László egészségügyi szakújságíró.

– A daganatos betegek által alapított Gyógyulj Velünk Egyesület úgy rendszeres programjain, mint kiadványai révén igyekszik a betegtársaknak és családjaiknak segítséget nyújtani abban, hogy egy daganatos betegség diagnózisa jelentette fenyegetettség közepette eligazodjanak az egészségügy útvesztőiben, tudjanak orvosuktól kérdezni, értsék a válaszokat, s merjenek visszakérdezni. Jelen kiadványunk a molekuláris patológia és a célzott kezelések logikáját és legfontosabb jellegzetességeit igyekszik szakértő szerzőnk áttekintése nyomán közérthetőbbé tenni – fogalmazott bevezetőjében Lakos István, a betegszervezet elnöke.

A kiadvány a Gyógyulj Velünk Egyesületnél ingyenesen beszerezhető. A betegszervezet elérhetőségei ezen a linken találhatók meg, híradásai pedig folyamatosan nyomon követhetőek a Facebook közösségi oldalon is.