MKOT XII. Kongresszus: több mint hétszázan regisztráltak

Az ünnepélyes megnyitóval hivatalosan is megkezdődött a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság XII. Kongresszusa, ám már ezt megelőzően is számos kapcsolódó rendezvény zajlott.

– Több mint hétszáz regisztrált résztvevővel indult el a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság XII. Kongresszusa. Ha ehhez hozzáadjuk azokat a háziorvos kollégákat, akik már előző napon ott voltak a kapcsolódó továbbképző rendezvényünkön, valamint betegként, hozzátartozóként vagy betegszervezeti képviselőként csatlakoztak a szintén a kongresszus égisze alatt megrendezett Daganatos Betegek Napjához, közel ezer résztvevőről beszélhetünk – mondta köszöntőjében Hideghéty Katalin, az MKOT elnöke. A hivatalos megnyitót a Pro Oncologia Díj átadása követte, amit Szánthó András vehetett át (képünkön), majd tiszteletbeli taggá avatták a lengyel onkológia úttörő személyiségét, Jasek Jassem professzort, aki előadást is tartott.

A csütörtök esti hivatalos megnyitót megelőzően már a háziorvosi továbbképzésen és a betegtalálkozón túl az onkológiai nővérek szekciójában is számos előadás elhangzott, továbbá a vállalatok szimpóziumain is sok, szakmai érdeklődésre számot tartó referátumot hallgattak meg a szakorvosok.

Beszámolóink az eseményekről: