Szánthó András kapta a Pro Oncologia Díjat

Szánthó András, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság korábbi elnöke vehette át a Pro Oncologia Díjat az MKOT XII. Kongresszusának nyitóünnepségén.

– Szánthó András a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság megalapításának első percétől kezdve pillére volt az orvostársaságnak, 2003 és 2007 között főtitkára, 2007 és 2012 között elnöke is volt az MKOT-nak – idézte fel laudációjában Bodoky György tiszteletbeli elnök. Ismertette orvosi pályafutását, szakmai eredményei mellett kiemelte szerepét az orvostársaság közösségének formálásában is. Elhangzott: ugyan Szánthó András már nem tagja a vezetőségnek, ám a közelmúltban életre hívott, „bölcsek tanácsának” elnevezett tanácsadó testületnek igen, így a jövőben is számít a szakmai közösség az aktivitására, meglátásaira, javaslataira, tapasztalatára. A Pro Oncologia Díjat Hideghéty Katalin, az MKOT elnöke adta át.

Szánthó András a negyedik a sorban, akinek az MKOT Pro Oncologia Díjat adományozott. Legutóbb 2014-ben Moskovits Katalin vehette át a kitüntetést, akkor még Szánthó András volt az átadó (ezt megelőzően Eckhardt Sándor és Kispál Mihály volt díjazott).

A laudáció IDE KATTINTVA letölthető.