Jacek Jassem professzor az MKOT tiszteletbeli tagja lett

Lengyelország egyik legbefolyásosabb onkológus professzora, a világszerte számos tudományos társaságban is fontos tisztséget betöltő Jacek Jassem mától a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság tiszteletbeli tagja.

– Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy az MKOT kiválóságainak tablójára Jacek Jassem neve is felkerülhet, akit mától a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság tiszteletbeli tagjának nevezhetünk – fogalmazott Bodoky György, az MKOT XII. Kongresszusának elnöke az esemény ünnepélyes megnyitóján.

Jacek Jassem laudációját Lakatos Gábor, az MKOT titkára ismertette. Elhangzott: a professzor amellett, hogy az egyik legnagyobb hatású onkológus professzor Lengyelországban, nemzetközi téren is szaktekintélyként tisztelik. Az MKOT még 2020-ban döntött arról, hogy tiszteletbeli taggá avatja, amit a professzor el is fogadott, csak a COVID-járvány miatt abban az évben elmaradt a kétévente megrendezett kongresszus, ezért került sor most az ünnepélyes avatásra. A rendezvényhez csatlakozott Sebastian Keciek, Lengyelország rendkívüli és meghatalmazott nagykövete is.

Jacek Jassem az MKOT tizedik tiszteletbeli tagja. A nemzetközi hírű rákkutató professzorok illusztris klubjának eddigi tagjai: Heine Hansen (2002), Jan B. Vermorken (2004), Richard Herrmann (2006), Hans-Joachim Schmoll (2008), Aimery de Gramont (2010), Tabár László (2012), Alberto Sobrero (2014), David J. Kerr (2016) és Karim Fizazi (2018).

Jacek Jassem megtiszteltetésnek nevezte a tiszteletbeli tagságot, majd áttekintő előadást tartott az onkológia eddigi és ezt követő fejlődési irányairól. A „My vision of oncology” című előadást az MKOT rögzítette, hamarosan elérhetővé tesszük.

Jacek Jassem laudációja IDE KATTINTVA letölthető