MKOT Update’17: erről szól az onkológia 2017-ben

Lezajlott az Amerikai Klinikai Onkológiai Társaság (ASCO) világkongresszusa, a résztvevő hazai szakorvosok már készülnek, hogy a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság felkérésére június 16-17-én Balatonfüreden az MKOT Update’17 szimpóziumon átadják a megszerzett ismereteiket a magyar kollégáknak.

ASCO_logo_2017B_Az ASCO, az Amerikai Klinikai Onkológiai Társaság június eleji kongresszusa évek óta a világ meghatározó szakmai fóruma. A Magyar Klinikai Onkológiai Társaság által felkért szakemberek az Update’17 szimpózium keretében a legújabb nemzetközi eredményeket kívánják megosztani a magyar onkológus társadalom érdeklődő tagjaival. Bár az áttekintő előadások az ASCO újdonságairól számolnak be, az előadók személyes véleményét, szakmai reflexióit is tartalmazzák.

Amint köszöntőjében Pajkos Gábor, az MKOT elnöke és Bodoky György, az Update’17 szimpózium elnöke fogalmaz, a gyógyszervizsgálatok publikált eredményei a kezelési elveket gyakran alapvetően módosíthatják. Az új ismeretek birtokában a daganatok szűrése, kezelése, korai és késői szövődményeinek ellátása is szemléletváltásra szorulhat. A szervezők bíznak abban, hogy a festői szépségű Balatonfüreden a jó hangulatú viták és szakmai beszélgetések emlékezetessé teszik a rendezvényt.

A programfüzet PDF formátumban itt elérhető.