MKOT kutatási pályázatok 2014-ben is

A Magyar Klinikai Onkológiai Társaság és vállalati partnerek bevonásával kutatási pályázatot hirdet a klinikai onkológia területén végzett kutatás támogatására. A kutatási pályázat összege 500-500 ezer forint nyertes pályázatonként, amely összeg a díjazott által szabadon felhasználható. A kutatási pályázatok beküldésének határideje: 2014. október 1.

KemoterapiaA kutatási pályázat témája a daganatos betegek gyógyszeres kezelésével foglalkozó klinikai kutatási munka. Egy éves kutatási tervet kell beadni, amelynek tartalmaznia kell a kutatás célkitűzését, a kutatás felépítését, várható eredményeit. A pályázatokat az MKOT Tudományos Bizottsága (független bíráló bizottság) bírálja el, a kutatási díjakat 2014. novemberben, az MKOT kongresszusán adjuk át a kongresszusi fogadás keretén belül, a támogató cég képviselője részvételével.

2014-ben öt nyertest hirdetünk:

  • MKOT-Boehringer Ingelheim pályázat
  • MKOT-GlaxoSmithKline pályázat
  • MKOT-Novartis Hungária pályázat
  • MKOT-Roche Magyarország pályázat
  • MKOT önálló pályázat

A pályázatokat az MKOT címére kell eljuttatni. A győztesek a Magyar Klinikai Onkológiai Társasággal kötött szerződés alapján az elért eredményeikről előadás keretében beszámolási kötelezettséget vállalnak az MKOT 2 év múlva sorra kerülő, 2016. évi kongresszusán. A 2014. évi MKOT kongresszuson külön szimpóziumot szervezünk, amelyen az előző, 2012. évi pályázat győzteseinek részvételével sor kerül a kutatási eredmények bemutatására.