Mit kínál az MKOT IX. kongresszusa 2016. novemberben?

Pajkos Gábor, az MKOT elnöke és Bodoky György, a kongresszus elnöke köszöntőjükben vázolják a Groupama Arénában rendezendő 2016. novemberi MKOT Kongresszus alappilléreit.

Prof. Dr. Bodoky György

Bodoky György

A Magyar Klinikai Onkológiai Társaság IX. Kongresszusát 2016. november 17-19. között Budapesten rendezzük. A kongresszus a korábbi évek hagyományait követve – az onkológia nemzetközi szaktekintélyeinek segítségével – lehetőséget kíván nyújtani a klinikai onkológia legmodernebb vívmányainak megismerésére, illetve a hazai klinikai onkológiai ellátás tudományosan feldolgozott eredményeinek értékelésére.

Jelmondatunk: „Céltudatosan a gyógyítás útján” – mellyel a célzott terápiák tudatos alkalmazására szeretnénk utalni. A kongresszus fő témaköreit az adott területek legkiválóbb külföldi képviselői tekintik át, hazai szerzők előadásainak kíséretében. Kiemelt figyelmet fordítunk az immunterápiák, a lágyrész szarkómák és a gasztrointesztinális traktus daganatainak kezelésére.

Groupama Aréna, az MKOT IX. Kongresszus helyszíne

Groupama Aréna, az MKOT IX. Kongresszus helyszíne

A kongresszus keretében az onkológiai szaknővérek, valamint a gyógyszerészek számára is külön szekciót szervezünk. Előző rendezvényeink során kiemelkedő sikert arattak az egész napon át tartó gyógyszergyártói szimpóziumok, illetve mindkét napon a tudományos programot megelőző „reggeliző” szimpóziumok. Ezért a IX. kongresszushoz kapcsolódóan ismét a legújabb gyógyszerekkel elért eredményeket összegző szponzorált előadásokat szervezünk.

Pajkos Gábor

Pajkos Gábor

A rendezvényhez kapcsolódóan ez alkalommal is megszervezzük a háziorvosi onkológiai továbbképző szemináriumot. 2016. november 16-án a betegszervezetekkel együttműködve immár kilencedik alkalommal csatlakozik a kongresszushoz a „Daganatos Betegek Napja”.

A kongresszuson elhangzó előadások kivonatait a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság hivatalos folyóiratában a „Klinikai Onkológia” című tudományos folyóirat különszámában jelentetjük meg.

A Társaság vezetősége bízik a kongresszus sikerében, melynek garanciája a tagság és a kollégák aktív közreműködése. Sok szeretettel hívunk minden, a klinikai onkológia területe iránt érdeklődő szakembert a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság IX. Kongresszusán való részvételre!

CÉLTUDATOSAN A GYÓGYÍTÁS ÚTJÁN – ONLINE REGISZTRÁCIÓ

További információk az MKOT IX. Kongresszusról:
Kongresszusi program
Csatlakozó tudományos rendezvények
Gyógyszergyártó cégek szimpóziumai
Regisztráció és szállás
Általános információk