Mellékvese és neuroendokrin daganatok

Kétnapos továbbképző tanfolyamot szerveznek, amelyen komplex képet adnak a mellékvese és neuroendokrin daganatok ellátásáról. A tudományos rendezvényt az SE ÁOK Belgyógyászati és Onkológiai Klinika és az Endokrinológiai Tanszék jegyzi.

Amint a tanfolyam szervezői, dr. Igaz Péter és dr. Tóth Miklós köszöntőjükben fogalmaznak, „a mellékvese és a neuroendokrin daganatok ellátása interdisciplinaris megközelítést igénylő, komplex terület. Bár a mellékvese rosszindulatú daganatai ritkák, a jóindulatú formák gyakoriak, és ezek, illetve elkülönítő diagnosztikájuk ismerete hasznos számos szakterületen. Egyre több neuroendokrin daganatot ismernek fel, ami több olyan kérdést vet fel, ami számos szakterület művelőit érinti. Most először rendezünk egy olyan tanfolyamot, ami kifejezetten e két daganatcsoportra összpontosít.

Kétnapos tanfolyamunk során a résztvevők átfogó képet kaphatnak e daganatokról és olyan ismeretekre tehetnek szert, amelyek a mindennapi gyakorlat során jól használhatók. A szervező Klinika és Tanszék e daganatok ellátásában nemzetközi elismertségnek örvend, amit az Európai Neuroendokrin Daganat társaság (ENETS) és az Európai Mellékvese Kutató Hálózat (ENSAT) centrumunknak megítélt kiválósági címei fémjeleznek. Munkacsoportunk képviseli a Semmelweis Egyetemet a ritka betegségek Európai Referencia Hálózatának endokrinológiai szekciójában is (ENDO-ERN). Számos szakterületnek lehet érdekes e tanfolyam: belgyógyászat, endokrinológia, gastroenterológia, pulmonológia, radiológia, nukleáris medicina, pathologia.”

ITT LETÖLTHETŐ A RENDEZVÉNY ÉRTESÍTŐJE (PDF)

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK ÉS REGISZTRÁCIÓ ITT, A RENDEZVÉNY HONLAPJÁN