Megújult a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház urológiája

Több mint egymillió ember ellátásáért felelnek, évente négyezer fekvőbeteget fogadnak, 3800 műtétet végeznek és tízezer járóbeteget látnak el – mondta Tenke Péter, a Dél-pesti Kórház felújított urológiai osztályának átadásán.

Tenke Péter hozzátette: folyamatosan új technológiákat vezetnek be, és mára a heredaganatok egyik sebészi centrumává vált a nemzetközi hírű urológiai osztály, amelyhez 44 ágy és 22 orvos tartozik.

Amint az MTI tudósításából kiderül, Dobosi Zsolt, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház főigazgatója arról beszélt, a megújított urológiai osztály minden elemében megfelel a legkorszerűbb elvárosoknak, a legmodernebb technológiai vívmányok szolgálják a kórház betegeinek és dolgozóinak igényeit. Hozzátette: az osztály megújulása hatalmas fejlődést, óriási előrehaladást jelent a mindennapi ápolási, gyógyulási folyamatok színvonalában.

Kásler Miklós miniszter elmondta: az 1980-ban alapított Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház tradíciói jelentősek, elsősorban az urológia tekintetében, 2004-ben őt magát is itt kezelték. Közölte, az Egészséges Budapest Programban (EBP) több mint 550 millió forintból újították fel a kórház központi telephelyén az urológiai osztályt, a felújított terület nagysága 750 négyzetméter.

Fotó: MTI