Megjelent a Klinikai Onkológia folyóirat 3. lapszáma

Az országosan terjesztett, s az interneten is elérhető folyóirat harmadik lapszámában számos olyan szakmai témát dolgoz fel, amely onkológiai szakterülettől függetlenül fontos információkat tartalmaz a szakorvosok számára.

Klinikai Onkológia folyóirat I. évfolyam 3. szám címoldal - 2014. szeptemberA folyóiratban ezúttal is összefoglaló cikkek látnak napvilágot, napirendre kerül az áttétes melanoma gyógyszeres kezelése és a májrák onkológiai terápiája.

Az egyes betegségtípusok kezelését taglaló cikkek mellett olyan publikációk is olvashatók, amelyek onkológiai szakterülettől függetlenül fontos iránymutatást nyújtanak. Terítékre kerül a terhesség alatt kialakult, illetve felfedezett daganatok kezelésének módja, a daganatos fájdalomcsillapítás új irányai, a klinikai vizsgálatok értékelésének szempontjai, a molekuláris patológia rovatban pedig publikáció olvasható arról, hogy a célzott terápiák megválasztását mennyiben a primer tumor, s mennyiben annak áttétjei határozzák meg.

A nyomtatott lapszám a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság (MKOT) tagjainak ingyenesen jár, tagságtól független előfizetésre is van lehetőség, illetve a folyóirat a Legkorszerűbb Onkológiai Gyógyításért Alapítvány támogatása révén széles körben országos terjesztésre kerül. Ugyancsak az alapítvány szerepvállalása teszi lehetővé, hogy a folyóirat online lapozható teljes verziója szakmai regisztrációt követően elérhető az egészségügyi szakemberek számára a www.klinikaionkologia.hu oldalon.

(A címlapra kattintva áttekintheti a lapszám tartalmát, közvetlenül elérheti az absztraktokat, szakmai regisztrációval pedig a teljes folyóiratot olvashatja.)