Megjelent a Klinikai Onkológia folyóirat 2015. decemberi lapszáma

Összefoglaló, áttekintő cikkek sorával jött ki a nyomdából, s került már fel virtuális formában az internetre is a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság (MKOT) folyóirata, a Klinikai Onkológia 2015. decemberi lapszáma.

Klinikai Onkológia - 2015. decemberA folyóirat a metasztatikus emlőrák, a húgyhólyagrák és a gastrointestinalis lymphona korszerű onkológiai kezelését állítja fókuszba. Külföldi – francia, brit és kanadai – szerzők tanulmánya sorakoztat érveket az áttétes hormonszenzitív prosztatarákos betegek docetaxel kezelése mellett és ellen. A molekuláris onkológia rovatban az EGFR receptorcsalád onkológiai jelentőségét tekinti át a lap, szupportív kezelés témában ezúttal a fizikai aktivitás onkológiai szerepét taglalják a szerzők, valamint részletes összefoglaló olvasható az őssejt-transzplantációnak a felnőttkori szolid tumorok kezelésében játszott szerepéről is.

A nyomtatott lapszám a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság (MKOT) tagjainak ingyenesen jár, tagságtól független előfizetésre is van lehetőség, illetve a folyóirat a Legkorszerűbb Onkológiai Gyógyításért Alapítvány támogatása révén széles körben országos terjesztésre kerül. Ugyancsak az alapítvány szerepvállalása teszi lehetővé, hogy a folyóirat online lapozható teljes verziója szakmai regisztrációt követően elérhető az egészségügyi szakemberek számára a www.klinikaionkologia.hu oldalon.

(A címlapra kattintva áttekintheti a lapszám tartalmát, közvetlenül elérheti az absztraktokat, szakmai regisztrációval pedig a teljes folyóiratot olvashatja.)