Mátraháza két napig az onkológia fővárosa

Évről-évre örömteli kihívás, hogy rekordot döntünk a regisztrációk számával – hangzott el az MKOT Update’23 Szimpózium megnyitóján.

Hideghéty Katalin

Hideghéty Katalin

„A klinikai onkológia fénysebességgel fejlődik, egyre gyorsabban jutnak el az újdonságok a preklinikai fázisból a rutinszerű napi alkalmazásig. Minden évben több olyan előadás hangzik el, amely akár már másnaptól befolyásolhatja a hazai betegek ellátását is, más referátumok a jövőt vetítik előre. Ugyan a legnagyobb érdeklődés érthetően a leggyakoribb daganatok iránt jellemző, ám a szimpózium összefoglalóiból idén is kiderül: legyen szó akár szarkómákról, akár a központi idegrendszer daganatairól, a ritkább tumoroknál elért eredmények is gyakran fontos tanulsággal bírnak az onkológiai szemlélet egészére is” – fogalmazott Hideghéty Katalin, az MKOT elnöke Mátraházán, az MKOT Update’23 Szimpózium nyitónapján.

A kétnapos konferencián bemutatott referátumokból a Klinikai Onkológia folyóirat a későbbiekben tematikus összefoglalót közöl, a betegek számára pedig az országos Rákgyógyítás Magazin ad összegzést.