Kongresszus a fájdalomcsillapításról

A Magyar Fájdalom Társaság kongresszusának témái: experimentális módszerek és új irányok a fájdalomkutatásban; orofaciális és vertebrogén fájdalom.

Pécsett negyedik alkalommal rendezik meg a Neurostimulációs Szimpóziumot, amelyet a korábbi együttes rendezés sikerének köszönhetően második alkalommal a Magyar Fájdalom Társaság Kongresszusával közösen szervezik meg. A rendezvényt a Magyar Neurológiai Társaság is támogatja.

A rendezvény egyben a MOTESZ és az OFTEX programjában szereplő továbbképző, akkreditált pontszerző kurzus is. Minthogy a közös téma a fájdalom, ezért az idén a Neurostimulációs Szimpózium programjában is a fájdalom kezelésre fókuszált lehetőségeket tárgyaljuk. A Szimpóziumon nemzetközileg elismert külföldi szakemberek tartanak előadásokat, és gyakorlati tréninget a perifériás ideg stimulációról. A Magyar Fájdalom Társaság Kongresszusának témái az experimentális módszerek és új irányok a fájdalom kutatásban, az orofaciális-, valamint a vertebrogén fájdalom lesznek. A kongresszus multidiscipilináris, sokszor határterületi témákat tárgyal, ezért nemcsak neurológus, és idegsebész, hanem reumatológus, immunológus, onkológus, rehabilitációs szakemberek, pszichológus, pszichiáter, fogorvos, szájsebész, ortopédus szakemberek, valamint az experimentált fájdalomkutatásban érdeklődők jelentkezésére is számítunk.

A meghívott előadókon kívül poszter bemutatásra is nyílik lehetőség. A poszterek, nyomtatott forma helyett digitális formában, LCD kijelzőkön kerülnek megjelenítésre. A tudományos programok látogatása orvostanhallgatók, rezidensek, Ph.D hallgatók, valamint egészségügyi szakdolgozók számára ingyenes. Az étkezések és a kiegészítő szociális programok látogatása költségtérítéses.

A rendezvénnyel kapcsolatos további információkról a www.pcongress.hu honlapon adnak tájékoztatást.

A rendezvény védnökei:
Dr. Dóczi Tamás egyetemi tanár
Dr. Komoly Sámuel egyetemi tanár

Tudományos programfelelős:
Dr. Balás István egyetemi docens

Kapcsolattartó:
Kulcsár Erika: erika.kulcsar@pcongress.hu

További információk a szervező kongresszusi iroda honlapján.