Klinikai Onkológia: tüdőrák, hasnyálmirigyrák, emlőrák, precíziós onkológia

A legújabb nemzetközi onkológiai tudományos hírek mellett számos fontos és érdekes publikációval jelent meg a Klinikai Onkológia folyóirat 2018. szeptemberi lapszáma.

Klinikai Onkológia - 2018. szeptemberA lap áttekintő publikációt közöl a hasnyálmirigyrák kezelésének újdonságairól, az őrszem-nyirokcsomó biopszia szerepéről az emlőrák ellátásában, kiemelt téma a precíziós onkológia is. Külföldi szerzők tekintik át a progrediáló EGFR-mutáns, nem kissejtes tüdőrák optimális ellátását. A molekuláris onkológia rovat a daganatellenes T-sejt válasszal foglalkozik, míg a szupportív kezelések sorában ezúttal a gastrointestinalis stentek kerülnek napirendre. A folyóirat ismerteti a kiterjesztett peritonectomia indikációit is.

A kiadvány megjelenését a Literatura Medica, a LifeTime Media Kft. egészségügyi divíziója gondozza. A nyomtatott lapszám a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság (MKOT) tagjainak ingyenesen jár, tagságtól független előfizetésre is van lehetőség. A folyóiratot a Legkorszerűbb Onkológiai Gyógyításért Alapítvány támogatása révén széles körben országosan terjesztik.

A részletes tartalmat és az absztraktokat itt találja.