Klinikai Onkológia: emlőrák, májrák, végbélrák is fókuszban

Érdekes szakmai témákat vesz napirendre a Klinikai Onkológia folyóirat legfrissebb lapszáma, amelynek publikációi szakmai regisztrációval immár online is szabadon, teljes terjedelmükben elérhetők.

Klinikai Onkológia 2018. februárA Klinikai Onkológia folyóirat legújabb lapszáma beszámolót közöl a San Antonio Breast Cancer Szimpóziumon az emlőrák ellátásának újdonságairól elhangzott előadásokból. Áttekintést ad a hepatocellularis carcinoma korszerű kezeléséről, a szervtranszplantáció és a malignus daganatok összefüggéseiről, a lokálisan előrehaladott rectumtumorok kezeléséről. A molekuláris onkológia rovatban publikáció olvasható „EMT (Epithelialis-Mesenchymalis átmenet – CSC (daganatos őssejtek)” címmel. A folyóirat a szupportív terápiákról szóló rovatban arról értekezik, hogy a fáradékonyság mikor tekinthető tünetnek és mikor mellékhatásnak. A lap cikket közöl a korai klinikai gyógyszervizsgálatok szerepéről is, valamint lehoz egy reflexiót, amely a 2017. decemberi lapszámban a prosztatarák terápiáiról megjelent publikációhoz érkezett. A folyóiratban ezúttal is szemle olvasható az elmúlt időszak fontosabb, érdekesebb tudományos híreiből is.

A kiadvány megjelenését a Literatura Medica, a LifeTime Media Kft. egészségügyi divíziója gondozza. A nyomtatott lapszám a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság (MKOT) tagjainak ingyenesen jár, tagságtól független előfizetésre is van lehetőség, illetve a folyóirat a Legkorszerűbb Onkológiai Gyógyításért Alapítvány támogatása révén széles körben országos terjesztésre kerül. Ugyancsak az alapítvány szerepvállalása teszi lehetővé, hogy a folyóirat online lapozható, teljes verziója szakmai regisztrációt követően elérhető az egészségügyi szakemberek számára a www.klinikaionkologia.hu oldalon.