Klinikai Onkológia 2015/1: De Gramont is a szerzők között

A daganatellenes gyógyszeres kezelések pápájaként is tisztelt Aimery De Gramont professzor is szerzőként publikál a Klinikai Onkológia folyóirat első 2015-ös lapszámában. Az országosan terjesztett, s az interneten is elérhető folyóirat számos olyan szakmai témát dolgoz fel, amely nemcsak a klinikai onkológusok, hanem a társszakmák képviselői számára is fontos áttekintő információkat tartalmaz.

Klinikai Onkológia - 2015. februárAimery de Gramont az inoperábilis, metasztatikus vastagbél- és végbélrák kezelésének fejlődését tekinti át a lapban (a professzor 2010 óta az MKOT tiszteletbeli tagja). Fókusztéma az agydaganat: a folyóirat publikációt közöl az agytumorok molekuláris diagnosztikájáról, a felnőttkori agydaganatok korszerű kezeléséről, az agyi metasztázisok ellátásáról. Cikk olvasható a végbélrák neoadjuváns kezeléséről, a gastro-entero-pancreaticus neuroendokrin daganatok onkológiai ellátásáról, a hasűri hematogén daganatáttétek korszerű sebészi kezeléséről, valamint a pszichoonkológia mindennapi gyakorlatban betöltött szerepéről is található egy tanulmány a lapban.

A nyomtatott lapszám a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság (MKOT) tagjainak ingyenesen jár, tagságtól független előfizetésre is van lehetőség, illetve a folyóirat a Legkorszerűbb Onkológiai Gyógyításért Alapítvány támogatása révén széles körben országos terjesztésre kerül. Ugyancsak az alapítvány szerepvállalása teszi lehetővé, hogy a folyóirat online lapozható teljes verziója szakmai regisztrációt követően elérhető az egészségügyi szakemberek számára a www.klinikaionkologia.hu oldalon.

A címlapra kattintva áttekintheti a lapszám tartalmát, közvetlenül elérheti az absztraktokat, szakmai regisztrációval pedig a teljes folyóiratot olvashatja.