Gyógyszervizsgálatok: folyamatosan bővül az MKOT adatbázis

Az elmúlt hónapokban egyre több onkológiai centrum csatlakozott az MKOT kezdeményezéshez, s küldte meg portálunknak az aktuálisan folyó klinikai gyógyszervizsgálatok lajstromát.

A szakorvosok sok esetben nem vagy csak esetleges informális információk révén tudnak arról, hogy az egyes ellátóhelyeken milyen klinikai gyógyszervizsgálatok zajlanak, holott ezeknek az információknak a nyilvánossága a betegek, kezelőorvosaik és a vizsgálatokat folytató intézeteknek is alapvető érdeke. Az MKOT 2013-ban úttörő kezdeményezésként elkezdte összegyűjteni és mindenki számára elérhető, s kereshető módon nyilvánosságra hozni a Magyarországon folyó onkológiai klinikai gyógyszervizsgálatokat. Az indikációk szerint csoportosított vizsgálatokat az MKOT folyamatosan bővíti és a centrumoktól érkező adatokkal frissíti.

Az MKOT.hu Klinikai vizsgálatok rovatában indikációnkénti bontásban találhatók meg az adatok, a további információkat pedig dr. Landherr László, az Uzsoki Utcai Kórház és a Fővárosi Onkoradiológiai Központ (FOK) osztályvezető főorvosának címezve kérjük a landherr@uzsoki.hu címre küldeni.