Kik az Egészségügyi Szakmai Kollégium tagjai?

A 61 tagozattal felálló Egészségügyi Szakmai Kollégium elnökének Fülesdi Bélát, alelnökének Svébis Mihályt és Szilvási Istvánt, titkárának pedig Mészáros Magdolnát és Vajer Pétert nevezte ki Balog Zoltán miniszter.

Az onkológia és sugárterápia tagozat vezetője Kásler Miklós, tagjai Horváth Zsolt és Bodoky György.

A társszakmákat érintő tagozatok közül  a hospice és palliatív ellátás tagozatot Benyó Gábor vezeti, tagjai Muszbek Katalin és Simkó Csaba.

A belgyógyászat, endokrinológia, diabétesz és anyagcsere betegségek tagozatban tagként Karádi István és Mezősi Emese vállalt feladatot. A gasztroenterológia és hepatológia tagozat vezetője Wittmann Tibor, tagjai Novák János és Taller András. Az infektológia tagozatvezetője Prinz Gyula, tagjai Schneider Ferenc és Ternák Gábor. A patológia tagozatot  Tímár József  vezeti, tagjai Méhes Gábor  és Vass László. A radiológia tagozatban vezetőként Battyáni István  dolgozik, mellette Palkó András  és Bérczi Viktor  vállalt szerepet. A sebészeti tagozat vezetője  Oláh Attila, tagjai Svébis Mihály és Harsányi László. A transzfuziológia és hematológia tagozat első embere Vályi-Nagy István, mellé Kiss Csongort és Masszi Tamást nevezték ki.  A tüdő- és mellkas sebészet tagozat vezetője Lang György, aki Rényi-Vámos Ferenccel és Takács Istvánnal dolgozik együtt, a tüdőgyógyászat tagozatot Kovács Gábor vezeti Losonczy György és Somfay Attila társaságában. Az urológia tagozat elnöke Nyírády Péter, tagjai Flaskó Tibor és Tenke Péter.