Itt megtalálja magyar nyelven összefoglalva a 2019-es ASCO újdonságait is

A Klinikai Onkológia folyóirat legfrissebb számában átfogó összeállítás olvasható az Amerikai Klinikai Onkológiai Társaság (ASCO) 2019-es világkongresszusának legfontosabb bejelentéseiről is.

Klinikai Onkológia 2019/3„Az onkológusok számára az új év nem a Gergely-naptár szerint kezdődik, hanem sokkal inkább ASCO-kongresszustól ASCO kongresszusig tart” – érzékeltetik a világkongresszus jelentőségét az onkológiában a Klinikai Onkológia folyóiratot főszerkesztőként jegyző Bodoky György és Kopper László a lapszám előszavában. Amint írásukból kiderül, a Klinikai Onkológia őszi lapszáma azért jelent meg a szokottnál korábban, hogy a hazai orvosok mielőbb olvashassák a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság Update’19 konferenciáján az ASCO újdonságairól elhangzott előadások kivonatát is.

Az ASCO újdonságai mellett előremutató publikáció jelent meg az elektrokemoterápia használatáról és eddigi tapasztalatairól, a kalcium-anyagcsere változásának szerepéről, az áttétes vastagbéldaganatok kezeléséről. A folyóirat cikket közöl a gyógyszeres kezelés okozta neuropathia megelőzéséről, valamint a betegeket célzó, alternatívnak mondott módszerek vegyészi elemzése is olvasható a lapban.

A Magyar Klinikai Onkológiai Társaság hivatalos folyóiratának kiadója az Alapítvány a Legkorszerűbb Onkológiai Gyógyításért, a megjelenést a LifeTime Media Kft. egészségügyi divíziója, a Literatura Medica gondozza. A folyóirat tartalma és absztraktjai megtalálhatók a www.klinikaionkologia.hu oldalon, ahol szakmai regisztrációt követően a cikkek teljes terjedelmükben elérhetők.