Ismét rózsaszín fények az emlőrák szűrések érdekében

Az Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület sétájának résztvevői a rózsaszín színekkel megvilágított Lánchídon vonultak át, ahogyan azt teszik immár hagyományosan minden évben. A Minden nő számít! jelmondattal megrendezett séta célja, hogy felhívja a figyelmet a szűrővizsgálat fontosságára és az egészséges életvitelre.

Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen Egyesület 2002 óta szervezi a Hídsétát és az azt megelőző konferenciákat. A Lánchidat a kezdetektől azért világítják meg rózsaszínre, a mellrák elleni küzdelem színére, hogy felhívják a társadalom figyelmét a mellrákra és a mellrákkal élőkre, a konferenciákat pedig azért szervezik, hogy legyen olyan fórum, ahol hétköznapi nyelven lehet meghallgatni tudományos tartalmú előadásokat a betegségről.

– Azért szervezzük ezeket a rendezvényeket, hogy a média segítségével minél több magyar nőt elérjünk az információ erejével azért, hogy az emlőráktól való rettegés helyét az optimistán racionális gondolkozásra épülő, az elérhető eszközöket helyesen használó viselkedés foglalja el mind az egészséges, mind a már daganattal élő nők gondolkodásában – nyilatkozta korábban dr. Vass László, az egyesület elnöke.

Fotó: MTI / Mónus Márton