Hová lettek az onkológusok? Siófokon vannak!

Több mint százötven daganatkezelésben dolgozó szakember érkezett meg pénteken Siófokra, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság által szervezett Update’14 konferenciára.

DSC_7751_vDr. Ruzsa Ágnes, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság (MKOT) elnöke nyitotta meg Siófokon az orvostársaság klinikai onkológiai továbbképző konferenciáját, majd dr. Boér Katalin, a Szent Margit Kórház onkológus főorvosának az emlőrák kezelésének legfontosabb újdonságait bemutató előadásával kezdődött meg a szakmai program.

Az Amerikai Klinikai Onkológiai Társaság (ASCO) szervezi meg a világ egyik legfontosabb és legmeghatározóbb orvosszakmai fórumát, ahol a világon elért legújabb rákkutatási eredményeket ismerik meg az orvosok. A Magyar Klinikai Onkológiai Társaság évekkel ezelőtt célul tűzte ki, hogy az amerikai konferencián résztvevő onkológus főorvosokat felkéri: egy továbbképzés keretében adjanak számot az Amerikában hallottakról a hazai szakemberek számára is. Az Update’14 elnevezésű szakmai konferencián a résztvevők nemcsak meghallgatják az előadásokat, hanem interaktív fórumok keretében ütköztetik nézeteiket, megbeszélik saját eseteiket is. Mindez hozzájárul ahhoz, hogy a magyar onkológusok is minél felkészültebbek legyenek, s a legújabb kutatási eredményeket minél inkább hasznosítani tudják a saját betegeik javára is.

A konferenciáról az MKOT.hu oldalon részletes összefoglalót közlünk, s a témavezetők videónyilatkozatokban is összefoglalják Olvasóink számára szakterületük legfontosabb újdonságait, a kezelések legnagyobb dilemmáit.