Háziorvosok, gyógyszerészek, ápolók is az MKOT kongresszuson

Az MKOT kongresszus a hagyományokhoz híven nemcsak a daganatos betegek ellátásában közvetlenül résztvevő onkológus kollégákat és a társszakmák képviselőit célozza: ebben az évben is megszervezzük a háziorvosok számára az onkológiai tanfolyamot, otthont adunk gyógyszerész fórumnak, valamint külön szekciót szervezünk a szakdolgozók számára.

Fogaskeresek_vHelyszín: Pesti Vigadó, 1051 Budapest, Vigadó tér 2.

MKOT ONKOLÓGIAI TANFOLYAM HÁZIORVOSOKNAK
2014. november 12. szerda 9:00-15:40
A Magyar Klinikai Onkológiai Társaság onkológiai alaptanfolyama háziorvosok részére. A rendezvény célja a háziorvos szerepének kiemelése a daganatos betegségek kezelése során fellépő mellékhatások ellátásában és a daganatos beteg gondozásában.

GYÓGYSZERÉSZ FÓRUM
2014. november 13. csütörtök 10.00-12.30
Gyógyszerészi szolgálat helyzete az onkológiai centrumokban: ESOP irányelvek hazai adaptálási lehetőségei. Citosztatikus keverékinfúzió készítés, volumetrikus vagy gravimetrikus előállítás? Daganatellenes szerek nem kívánt hatásának ellátási lehetőségei (pl. palmoplantaris erythrodysaesthesia, mucositis). Daganatos betegek által alkalmazott gyógytermékek, étrend kiegészítők áttekintése, kritikus értékelése.

NŐVÉR SZAKMAI FÓRUM
2014. november 13. csütörtök 14.00-18.00
Az onkológiában dolgozó szakdolgozók számára rendezett tudományos ülésen a daganatos betegek ápolásával kapcsolatosan hangzanak el felkért előadások. A tudományos ülés keretében bejelentett előadások és poszterek bemutatására is sor kerül.

Absztrakt beküldés és megjelentetés feltételei:
Beküldés határideje: 2014. október 1.
Beküldés módja: emailben, mellékletként, word dokumentum formában: előadás cím, szerzők neve, munkahely megjelölése és az összefoglaló szövege.
Beküldési cím: gaitz@congressline.hu, kérjük jelölni, hogy „Nővér Fórum absztrakt”

Terjedelem: 1200-1500 karakter
A részvétel ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges.