Hasnyálmirigyrák: európai közösségben a magyar betegszervezet

Teljes jogú tagja lett a Gyógyulj Velünk Egyesület a hasnyálmirigyrákos betegekért dolgozó Pancreatic Cancer Europe szervezetnek.

A korábbi informális és továbbképzéseken való részvételekre korlátozódó együttműködést új szintre emelte a Pancreatic Cancer Europe a Gyógyulj Velünk Egyesülettel, miután a magyar betegszervezet meghívást kapott a PCE teljes jogú tagjai közé. A tagság lehetővé teszi, hogy a jövőben több európai akcióban, kezdeményezésben is részt vegyen a hazai civil szervezet, információkkal, hasznos kiadványokkal segítse a hazai betegeket és érintett családokat. A PCE társult tagja Magyarországról a Magyar Hasnyálmirigy Munkacsoport, szakorvosként pedig prof. dr. Bodoky György, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság tiszteletbeli elnöke.

A Gyógyulj Velünk Egyesület teljes jogú tagja, magyarországi képviselője az emésztőrendszeri daganatos betegeket és betegszervezeteket képviselő Digestive Cancer Europe szervezetnek és folyamatosan dolgozik együtt az ESMO-val (European Society for Medical Oncology) is, mint az európai tudományos társaság betegtájékoztató kiadványainak magyarországi kiadója.