Gyógyulás jó életminőséggel – az MKOT VI. kongresszusa (2010.)

mkot_kong_2010_foto_vA Magyar Klinikai Onkólogiai Társaság VI. Kongresszusa
2010. november 11-13.
Budapest
Európa Konferencia Központ

Önmagában az eredményes onkológiai kezelés nem elégséges, ha ez egyidejűleg az életminőséget jelentősen rontja, így mindinkább előtérbe kerül a daganatok célzott kezelése mellett a betegek életminőségének megőrzése, sőt javítása is. A kongresszus jelmondata ezért a következő volt 2010-ben: „Gyógyulás jobb életminőséggel”.

A kongresszus fő témaköreit a területek legkiválóbb külföldi képviselői tekintették át hazai előadások kíséretében. Kiemelt figyelmet fordítottak a vastagbéldaganatok korszerű kezelésének megbeszélésére, az emlőrák gyógykezelésének legújabb eredményeire, az urogenitális daganatok korszerű kezelésére. Megvitatták az áttéti daganatok elleni küzdelem legújabb lehetőségei.

Az onkológiai szaknővérek számára külön szekciót szerveztek és háziorvosi továbbképző szemináriumot is tartottak. A kongresszus keretén belül – új kezdeményezésként
– gyógyszerész fórumot is szerveztek az együttműködés elmélyítése érdekében, amelyet egész napos gyógyszergyártó szimpózium is kísért.

A kongresszust megelőző napon a betegszervezetekkel együttműködve a hagyományosan, immár ötödik alkalommal rendezték meg a „Daganatos Betegek Napját”.

Kapcsolódó dokumentumok:
A kongresszus végleges programja
A kongresszus 2. értesítője
Betegnapi program
Gyógyszerész fórum
Háziorvosi meghívó

A kongresszusról a médiában:
Kinél hogyan lehet gyógyítani a rákot?
De Gramont: az onkológiai protokoll atyja Budapesten
Gyógyulás, életminőség: mindkettőért küzdeni kell
Rákbetegek találkoztak, rákkutatók tanácskoznak