Emlősebészeti részleget nyitottak Miskolcon

A kórházban igyekeznek megteremteni annak a lehetőségét, hogy egy az Országos Onkológiai Intézetben működő osztályhoz hasonlóan egy Onkoplasztikai Rehabilitációs Sebészeti Osztály jöjjön majd létre.

Az Általános Sebészeti Osztály keretein belül létrehoztak egy emlősebészeti részleget. Ezen részleg feladata az, hogy minden emlőbetegség esetében, amely sebészeti beavatkozást igényel, megfelelő színvonalú ellátást tudjanak nyújtani pácienseink számára; legyen szó egyszerű jóindulatú betegségről, plasztikai sebészetet igénylő beavatkozásról, vagy adott esetben rosszindulatú betegségről.

A kórházban igyekeznek megteremteni annak a lehetőségét, hogy egy az Onkológiai Intézetben egyedüliként működő osztályhoz hasonlóan egy Onkoplasztikai Rehabilitációs Sebészeti Osztály jöjjön majd létre. Ezen cél érdekében 2019. június 3-tól a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház Semmelweis Tagkórházának telephelyén működő Emlő Ambulancia átkerül a Szentpéteri kapui telephelyre. Ezzel egyidejűleg a Semmelweis Tagkórház telephelyén végzett emlő- és bőrsebészeti beavatkozásokat a Megyei Kórházban végzik majd el.

Az új részleg egyesíti az eddig külön végzett plasztikai sebészeti tevékenységet és a teljes körű, kornak megfelelő onkológiai – sebészeti hátteret, ezzel megteremti egy későbbi centralizált emlő – és lágyrész-onkosebészeti önálló osztály kiépülését. A betegek ennek köszönhetően egy helyen jutnak hozzá az emlő- és bőrsebészet teljes palettájához, itt történhet az utókezelés, illetve az onkológiai ellátás is. A tevékenységet továbbra is ugyanazon sebész, plasztikai sebész és onkológus kollégák végzik, akik eddig a betegeket ellátták.

A fekvőbetegek elhelyezése a Sebészeti Osztály felújított, Onkosebészeti Épületében, külön erre kijelölt kórtermekben történik majd. A korábban a Semmelweis Tagkórházban működő Emlő Ambulancia szintén a Megyei Kórház Onkosebészeti Épületébe kerül át. Az eddigi gyakorlattal ellentétben a hét minden napján lesz rendelés, a betegek ezentúl itt jelentkezhetnek bármely, emlővel kapcsolatos panaszaikkal – számolt be a részletekről a Borsodihir.hu.