Elnöki köszöntő: Perioperatív Onkológiai Kezelések Szimpózium

A Magyar Klinikai Onkológiai Társaság tematikus rendezvénysorozata keretében a perioperatív időszakban alkalmazott onkológiai kezelések széles spektrumáról szeretnénk átfogó képet nyújtani, hangsúlyozva az interdiszciplináris együttműködés fontosságát – kezdi az MKOT Perioperatív Onkológiai Kezelések Szimpózium köszöntőjét Hideghéty Katalin, az MKOT elnöke és Bodoky György, a szimpózium elnöke.

A képalkotó-, a patológiai-, molekuláris diagnosztika, az eliminatív lokális, a szisztémás kezelések, és szupportív eljárások újdonságainak ismertetése, a kezelés kimenetele javítása céljából bevezetett komplex kezelési stratégiák bemutatása, megbeszélése a szimpózium fő célja. Sebészek, onkológusok, radiológusok, patológusok, nukleáris medicina szakértői, genetikusok, sugárterapeuták, és más szakterületek képviselői segítenek megismerni az egyes szakterületek perspektíváit és a legjobb megoldások megtalálását a komplex kihívásokra.

Prediktív markerek és a radiomika lehetőségeinek feltárása a neoadjuváns, adjuváns terápiák individuális mérlegelésében, döntésében kap egyre nagyobb szerepet, rámutatva arra, hogy mikor profitál jelentősen a beteg, illetve csökkentve a fölösleges kezeléseket. Új perioperatív kezelési eljárások, trendek bemutatása és ezek értékelése a sebész szemszögéből hozzájárul az interdiszciplináris megközelítés előnyeinek jobb megértéséhez.

Az egyes tumor típusok perioperatív ellátását összefoglaló tudományos előadások nyomán lehetőség nyílik arra, hogy megosszuk tapasztalatainkat és tanuljunk egymástól. Az itt kialakuló párbeszéd és tudáscsere nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a jövőben még hatékonyabb kezelési megoldásokat alkalmazzunk alkalmazzunk.

Kiemelten köszönjük partnereinknek, hogy értékes támogatásuk biztosítja a kellemes környezetet, tartalmas eszmecserét és ezzel hozzájárulnak az interdiszciplináris megközelítés erősítéséhez az onkológiai kezelések terén.

Minden résztvevőnek kellemes időtöltést és hasznos szimpóziumot kívánunk, bízva abban, hogy e rendezvény inspirációt és új perspektívákat hoz mindannyiunk számára.

LETÖLTHETŐ PROGRAMFÜZET