Együttműködés a marketingtől mentes betegtájékoztatásért

Az MKOT 2014-ben is tudományos partnerként segíti a hirdetésektől mentes Rákgyógyítás.hu betegtájékoztató portál és az országos nyomtatott Rákgyógyítás Magazin szakmai munkáját.

Rákgyógyítás.huAz MKOT folytatja az együttműködést a Rákgyógyítás.hu internetes betegtájékoztató portállal és hozzá kapcsolódó országos magazinnal 2014-ben is. Amint B. Papp László főszerkesztő fogalmazott, a weboldal 2006-os indulása óta nagyon sok tartalmi segítséget kapott a szerkesztőség ahhoz, hogy orvosilag kontrollált információk juthassanak el a betegekhez. A Rákgyógyítás szerkesztésének alapelve, hogy a rákbetegekhez saját csatornáin nem enged egyetlen hirdetést vagy reklámot eljutni, ezzel biztosítja a marketingfüggetlen betegtájékoztatást.

– Az elmúlt év végén megújult a Rákgyógyítás.hu portál. Ezt tartalmi és technológiai okok egyaránt indokolták. tartalmilag a felhalmozódott információkat, több mint félezer cikket és mintegy ötezer megszerkesztett olvasói kérdést és orvosi választ nem tudtunk úgy elhelyezni a honlapon, hogy minden praktikusan hozzáférhető legyen. Technológiailag pedig elavult a portál, hiszen az indulás óta egyrészt átalakultak az internethasználati szokások, másrészt egészen más eszközökkel lépnek már fel az emberek a világhálóra, mint tették azt 2006-ban, ehhez pedig alkalmazkodni kellett, ha ezentúl is el szeretnénk jutni a betegekhez – mondta B. Papp László.