Átfogó tudás a gasztroenterológia minden szakterületéről

A Magyar Gasztroenterológiai Társaság (MGT) éves kongresszusára izgalmas, nemzetközi mértékkel mérve is kiemelkedő szakmai tartalmú, vegyes szerkezetű programot állítottak össze a 62. Nagygyűlésre: minden szakterület legforrongóbb, a mindennapi gyakorlatban kihívást jelentő kérdéseit tekintik át 2020. június 6-8. között.

Az MGT elnöksége és vezetősége létrehozta az MGT Tudományos Bizottságát (MGT SciCom), melynek feladata az éves kongresszus programjának modernizálása és összeállítása. A 2020. június 6-8. közötti siófoki konferenciát megelőző napon már pre-konferencia, illetve a posztgraduális képzés első előadásai kezdődnek.

A szakterületeket négy főcsoportra osztották fel: hepatobiliáris (HBP), felső GI traktus (UGT), alsó GI traktus (LGT) és nem egyértelműen besorolható, de gasztroenterológiával szorosan összefüggő téma (MISC). Amint az előzetes programban a szervezők kiemelik, a 148 meghívott előadó között a gasztroenterológusok mellett jelentős számban található más szakterületi előadó is (például 7 sebész, 6 radiológus, 7 gyermekgyógyász, 5 onkológus, 7 patológus, 1-1 hematológus, infektológus, endokrinológus és dietetikus).

Az MGT vezetősége az eddigi évekhez képest is jelentősebben akarja a konferencián levő aktív részvételt támogatni, ezért a szabadon beküldött absztraktok közül 30 előadó számára ingyenes részvételt biztosítanak. A konferencián az absztraktok legjobb a 5%-a plenáris előadás részévé válhat, 35%-ban a szerző szóbeli előadásra kap lehetőséget, további 60% pedig poszterként kerül terítékre. A beérkezett absztraktokat független bírálók (8-10 fő/absztrakt) bírálják el egységes szempontrendszer szerint. Az absztraktokat magyar és angol nyelven lehet beküldeni.

További részletes információk az  IDE KATTINTVA LETÖLTHETŐ előzetes programfüzetben található meg.