A sajtó tájékoztatásával indul a programfolyam

2014. november 11-én kedden 14.30-tól számol be dr. Ruzsa Ágnes, az MKOT elnöke és prof. dr. Bodoky György, a kongresszus elnöke a médiának a kongresszus fő programpontjairól, üzeneteiről, várakozásairól.

sajtotájékoztatóA sajtótájékoztató egyrészt az MKOT kongresszusának népszerűsítését, témáinak, főbb üzeneteinek bemutatását célozza a szakmai és laikus médiumok számára, másrészt más aktuális témák is napirendre kerülnek.

Lezárult például az MKOT, a Gyógyulj Velünk Egyesület és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) Egészségügyi Szekciója által közösen jegyzett vastagbélrák médiapályázat, a beérkezett pályamunkák értékelésére és a díjátadásra is a sajtótájékoztatón kerül sor.

Kiemelten kerül napirendre a hasnyálmirigyrák gyógyítása: az MKOT kongresszussal egyszerre, november 13-án lesz a hasnyálmirigyrák elleni küzdelem világnapja, a ma is reménytelennek tartott betegség okozta kihívás ezért november 12-én terítéken lesz Brüsszelben, az Európai Parlamentben is, ez adja az apropóját annak, hogy a november 11-i sajtótájékoztatón a hazai nyilvánosságot is tájékoztassák a szakemberek.

A sajtótájékoztatónak, amelyre a szerkesztőségek képviselői kaptak meghívást, a Centrál Kávéház ad otthont Budapesten, az V. kerület Károlyi Mihály utca 9. szám alatt. További részletek és regisztráció: B. Papp László sajtószóvivő, 0630 261-8789, bpapplaszlo@gmail.com.